– Det er ikke et alternativ å avslutte krigen uten å ha oppnådd våre mål, sier Netanyahu.

Han hevder også ifølge flere israelske medier, deriblant Ynet , at Israel har begynt å evakuere sivile fra byen, som er den siste større byen i Gaza der Israel ikke har foretatt en bakkeinvasjon.

Hamas har mottatt et forslag som skal innebære våpenhvile i 40 dager dersom alle Hamas' gisler i Gaza frigis. USA omtaler tilbudet som «sjenerøst» og ber Hamas godta avtalen umiddelbart. Men Netanyahu avviser nå at en våpenhvile vil være slutten på krigen.

– Israel går inn i Rafah for å eliminere Hamas, med eller uten en våpenhvile og gisselavtale.

Hamas krever garantier

Ifølge den israelske avisen Haaretz krever imidlertid Hamas garantier for at Israel ikke angriper Gaza de kommende månedene som en betingelse for å sluttføre en avtale.

– Vi vil at palestinerne i Gaza skal leve. Det betyr at krigen avsluttes, israelsk tilbaketrekning, gjenoppbygging av Gazastripen og en klar politisk skisse, sier en kilde i Hamas til Haaretz.

USA presser Hamas

USAs utenriksminister Antony Blinken er for tiden på en ny rundreise i Midtøsten, og han skal møte Netanyahu onsdag. Tirsdag unngikk han å svare på spørsmål om Netanyahus Rafah-utspill. I stedet holdt han seg til budskapet om at USAs oppmerksomhet er rettet mot våpenhvile- og gisselavtalen. Den ballen er nå hos Hamas, og de bør si ja sporenstreks, ifølge Blinken

– Ingen flere utsettelser, ingen flere unnskyldninger. Tiden for handling er nå, sier Blinken.

– Vi ønsker at dette skal komme på plass i løpet av de kommende dagene, sier han.

Tirsdag melder en israelsk tjenesteperson at landets regjering vil vente til onsdag kveld på et svar fra Hamas. Avhengig av hva svaret er, vil Israel muligens sende en delegasjon til Kairo.

– Israel vil fatte en beslutning så snart Hamas overleverer et svar, sier vedkommende.

Nye bombedrønn

Selv om fotsoldater og kjøretøy ikke har invadert Rafah, er palestinerne i området blitt vant til lyden av bombedrønn. Tirsdag har det kommet nye meldinger om luftangrep i området. Svært mange palestinere er stimlet sammen i Rafah.

På al Abu Yousef al-Najjar-sykehuset er fortvilte mennesker i sorg over drepte slektninger.

– Vi krever at hele verden ber om en varig våpenhvile, sier en av dem som har mistet sine kjære til nyhetsbyrået AFP.

Det israelske militæret melder tirsdag at «kampfly rammet en rekke terrormål i det sentrale Gaza».

Israels mål står fast

Uansett hva som skjer, vil Israels mål med krigen stå fast, ifølge Netanyahu: utslette Hamas, løslate alle gisler og skape trygghet for israelerne.

Hva verdenssamfunnet, FN og palestinerne selv mener, synes ikke å gjøre inntrykk på statsministeren. Selv ikke en kommende dom i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) vil ha noe å si, hevder han tirsdag.

– Jeg vil gjøre én ting klart: Ingen kjennelse, verken i Haag eller noe annet sted, vil ha innvirkning på vår urokkelige overbevisning om å nå alle målene for krigen, sier Netanyahu.