Mandag kom nyheten om at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine.

Ingebrigtsen har ikke uttalt seg etter at tiltalen kom, men delte tirsdag morgen en sangtekst i et innlegg på Instagram. Teksten er hentet fra Andra Day sin låt Rise Up fra 2015.

Noen timer senere var innlegget borte fra profilen..

Slik var innlegget før det ble slettet. Foto: Instagram

Hans advokat John Christian Elden uttalte seg til pressen mandag:

– Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på – og han erkjenner følgelig ikke straffskyld, sa Elden til VG.

En sentral hendelse i etterforskningen har vært en episode med et håndkle i begynnelsen av januar 2022. Da skal Gjert Ingebrigtsen og det fornærmede barnet ha kranglet.

Ifølge tiltalen kjeftet Ingebrigtsen på fornærmede, holdt en finger opp i ansiktet på vedkommende – før han slo med et vått håndkle i ansiktet slik at det ble et rødt merke på kinnet.

VGs Krimpodden har en ekstraepisode om tiltalen mot løpetreneren:

Dette skal ha vært en foranledning til at løperbrødrene Jakob, Henrik og Filip brøt det sportslige samarbeidet med sin egen far kort tid senere. Tiltalen omhandler ingen av de tre løperbrødrene.

– Gjert ønsker ikke å gå i noen polemikk i media med sitt barn, og kommer ikke til å kommentere noen av påstandene konkret, ut over at han benekter å ha begått noen straffbar handling, sa Elden mandag.

Filip Ingebrigtsen og Gjert-elev Narve Gilje Nordås løper henholdsvis 1500 meter og 5000 meter tirsdag kveld. Det kan du se på VG+ Sport.